Wittem in de top 50 van beste 18-holes banen in Nederland

Wittem in de top 50 van beste 18-holes banen in Nederland

Met veel plezier kunnen we berichten dat Wittem in de top 50 van beste 18-holes banen is gestegen naar plaats 42. Deze lijst wordt elke twee jaar samengesteld en behalve online ook gepubliceerd in Golfers Magazine. (NB: er zijn zo’n 125, 18-holes golfbanen in Nederland.)
De Top 50 van beste 18-holes banen bestaat sinds 2006 en is een activiteit van de Stichting Top 50 Nederlandse Golfbanen. De Top 50 wordt samengesteld door een deskundigenpanel waarvan de leden zich gespecialiseerd hebben in internationale golfbaanarchitectuur.

De juryleden geven per baan rapportcijfers voor het ontwerp (routing, variatie, “look and feel”), de setting (natuur, landschap, omgeving, uitzicht, rust, sfeer), de speelbaarheid (ideaal gesproken is een baan speelbaar en leuk voor betere én minder goede spelers) en de set-up/duurzaam onderhoud (de duurzame kwaliteit van de greens en andere spelonderdelen, presentatie, verzorgdheid). Daarnaast wordt aan de clubs en banen gevraagd om te melden welke baanaanpassingen er in de afgelopen twee jaar zijn gedaan en wat de plannen voor de toekomst zijn.

Uit het juryrapport: “De mooie baan in de Limburgse heuvels is er sterk op vooruit gegaan. Het klassieke karakter van de strategische holes met de kleine greens is behouden gebleven en versterkt waar dat nodig was. En de rode draad tussen de oude en de nieuwe holes is aanzienlijk versterkt.

De stijging op de ranglijst is een grote pluim op de hoed van onze greenkeepers en baancommissie! Het volledige juryrapport is te vinden onder: top50golf.nl.